Convertor audio digital la analog. Adaptor converter Optic la RCA.

Acest convertor audio (adaptor / converter) face conversia semnalului digital (optic sau coaxial) în semnal analog stereo. 
Semnalul primit pe intrarea SPDIF (TOSLINK) sau coaxială, este transformat și transmis pe ieșirea stereo L/R, mufe RCA standard.

Citește review-ul acestui produs pentru precizări și modalități de utilizare.

Vezi Convertor audio cu decodare DTS sau Convertor audio 5.1

More details

Preț redus!
Nou
Limited special offer

55,00 Lei

75,00 Lei

-20,00 Lei

 • Cablu USB (din portul USB al TV)
 • Alimentator priza
 • Fara cablu optic
 • 1m / 2mm
 • 1m / 4mm (High Quality)
 • 2m lungime / 4mm (High Quality)
 • Fără cablu analog
 • 2RCA - 2RCA
 • JACK - 2RCA
 • Fara iesire pentru casti
 • Cu iesire jack (3.5 mm) pentru casti
În stoc

- +

 
Informații

Sursă: semnal audio digital optic (SPDIF / TOSLINK) sau coaxial.
Majoritatea televizoarelor actuale au ieșire audio digitală optică. La televizoarele Samsung vă pot zice cu certitudine că nu am văzut niciun model care să aibă ieșire digitală coaxială. În orice caz, acest converter va funcționa. Valabil și pentru LG, Sony, Philips, Horizon.
Ca sursă poate să fie și o consolă (XBOX sau Playstation), player bluray. În cazul altor aparate este bine să luați în considerare un convertor ce suportă DTS și Dolby de sine stătător, adică este un decodor, nu un simplu converter. 

Rată conversie32, 44.1, 48 și 96 KHz. Semnalul digital este "noise free", adică zgomot de fond minim. O conversie de calitate trebuie să asigure un semnal analogic cu zgomot de fond cât mai mic. 


Alimentarea
:

- din portul USB al televizorului. Este recomandat să fie de 1A (1000 mA) dar funcționează și la 0,5A care este curentul mai "comun" pentru porturile USB la televizoare. Cel de 1A este de obicei destinat hard discurilor externe, format 2,5" care se alimentează (și ele) direct din USB.

- puteți opta la plasarea comenzii (prin bifele de mai sus) pentru alimentator de priză, în special dacă aveți televizor cu un singur port USB

Acest adaptor nu decodează sunetul Dolby Digital sau DTS. Mai jos găsiți link spre un decodor compatibil cu aceste standarde.

DAR, pentru televizoarele SAMSUNG, LG și alte mărci care au suport pentru DTS și Dolby Digital, deci decodează track-ul audio din filmele stocate în fișiere MKV, acest convertor este potrivit, pentru că televizorul dă SEMNAL PCM, necomprimat iar decodorul va asigura, de fapt, doar conversia semnalului digital în analog, fără DECODAREA unui sunet comprimat (DTS sau AC3).

Dacă un televizor LG nu cunoaște formatul DTS, deci când rulați un film cu playerul intern dă mesajul "Audio unsupported" ("Fișier audio nesuportat), atunci nici un decodor cu DTS nu vă poate ajuta pentru că televizorul nu știe să facă audio passthrough ca să lase decodorul extern să-și îndeplinească funcția.

Atunci când, din setările audio ale televizorului am făcut această selecție:

Digital audio converter without DTS support

sau aceasta:

Digital audio converter without DOLBY DIGITAL spec support

Sunetul rezultat este un ZGOMOT, pentru că televizorul face DTS (Dolby Digital) passthrough, iar acest model nu știe decoda astfel de standarde. 

Setarea PCM este singura care funcționează. 

Dacă aveți nevoie de decodare externă, avem acest model: 

Convertor Audio Digital cu suport pentru DTS și Dolby Digital

Convertor sau Decodor. Ce aleg?

Pachetul conține, în funcție de preferințele de mai sus:
- 1 x Convertor digital - analog,
- 1 x Cablu USB pentru alimentare (56 cm) sau alimentator la priză,
- Cablul optic este opțional și poate să fie de 1 sau 2 metri, de 2mm grosime sau 4mm grosime care este cu izolație superioară calitativ.
- Se poate alege modelul care are ieșire pentru căști, adică un jack mamă de 3,5mm, cu semnal preamplificat.
- Cablu analogic 2RCA la 2RCA sau, dacă ați ales modelul cu ieșire de căști se poate merge și pe Jack - 2RCA.

Converter Digital Audio Package Content

Conectarea este simplă, cablu optic face legătura între televizor și converter, iar la "output" conectați un cablu RCA - RCA către stație / amplificator / boxe pc / căști sau orice alt echipament ce are intrare audio.

Întrebări frecvente:
Î: Voi putea regla volumul din telecomanda televizorului?
R: Nu. Volumul setat din telecomandă are efect doar asupra volumului din difuzoarele televizorului. Deși televizoarele Samsung, LG, Sony, etc au în meniul de setări audio posibilitatea de a lăsa activă doar ieșirea optică, dezactivând complet difuzoarele, volumul pe ieșirea optică este controlat eventual dintr-o aplicație gen Youtube pentru televizoarele SMART. La Samsung vă pot zice cu certitudine că dacă am setat ieșirea audio strict pe optical out, dacă încerc să modific volumul din telecomandă, apare o iconiță cu un difuzor tăiat, fără a putea modifica.

Dacă aveți la televizor intrare HDMI notată cu "ARC" (Audio Return Channel), vă oferim o soluție elegantă prin care puteți extrage semnalul audio din televizor și să reglați volumul din telecomanda televizorului, fără a fi necesare tehnologii suplimentare. Vizitați pagina de review al produsului HDMI Audio Extractor (HDMI la RCA / Jack) și citiți prezentarea. Veți înțelege diferența și recomandarea noastră.

Scrieţi o recenzie

Convertor audio digital la analog. Adaptor converter Optic la RCA.

Acest convertor audio (adaptor / converter) face conversia semnalului digital (optic sau coaxial) în semnal analog stereo. 
Semnalul primit pe intrarea SPDIF (TOSLINK) sau coaxială, este transformat și transmis pe ieșirea stereo L/R, mufe RCA standard.

Citește review-ul acestui produs pentru precizări și modalități de utilizare.

Vezi Convertor audio cu decodare DTS sau Convertor audio 5.1

Scrieţi o recenzie

 
Păreri(1)
12.05.2016
Un produs bun!

Totul este in regula, functioneaza perfect, exact cum am vrut. Informatiile de mai jos poate vor ajuta si pe altii interesati.

Televizorul meu este un Smart TV LG 42LF580V, fabricat in Slovacia.
Am un sistem 5+1 mai vechi, care are intrari doar RCA. 5+1 CH si 2 CH (stereo, L si R) si un buton de comutare intre ele.

In incercarea de a avea sunet prin sistem am folosit:
- cablu audio cu jack 3.5mm stereo la un capat si 2 x RCA la celalalt capat
Aveam sunet in 5+1 atat de la canalele tv cat si de la player-ul intern al televizorului, dar iesirea pentru casti nu are semnal destul de puternic si sunetul era slab. Cu acest cablu difuzoarele televizorului nu functioneaza in paralel cu cele ale sistemului 5+1.

- cablu audio-video cu Scart la un capat si 3 x RCA la celalalt capat. Am folosit doar mufele pentru sunet (rosu si alb).
Iesirea pentru Scart (care este si intrare, depinde cum vrei s-o folosesti) asigura semnal, clar si puternic, doar de la canalele tv. Daca rulez un film de pe un stick USB (cu player-ul intern al televizorului) nu se aude nimic, indiferent ce setari as face la sunet (am incercat toate combinatiile). Difuzoarele televizorului functioneaza si ele, in paralel cu cele de la 5+1.

Cu acest "Convertor Audio Digital - Analog (Optic / Toslink / Coaxial - RCA)" am sunet clar si puternic, folosind intrarea 2 CH a sistemului 5+1.
Difuzoarele televizorului nu functioneaza in paralel cu cele ale sistemului 5+1.
In setari, la SUNET - Iesire audio, am trei optiuni de setare disponibile:
- Difuzor TV
- Difuzor extern (Optic/HDMI ARC)
* Iesire audio digit. PCM sau Auto
- Sincronizare sunet LG (optic)

La "Difuzor TV" am sunet doar in difuzoarele televizorului.
La "Difuzor extern (Optic/HDMI ARC)" am sunet doar in difuzoarele sistemului 5+1.
Daca la "* Iesire audio digit." este setat "Auto", in difuzoare se aude doar un zgomot. Cu setarea "PCM" se aude perfect.
La "Sincronizare sunet LG (optic)" am deasemenea sunet doar in difuzoarele sistemului 5+1, indiferent daca la optiunea precedenta este setat PCM sau Auto.
Nu este nicio diferenta la calitatea sunetului intre "Difuzor extern (Optic/HDMI ARC)" si "Sincronizare sunet LG (optic)".

Convertorul se alimenteaza fara probleme de la portul USB IN/HDD IN. N-am incercat si de la celelalte doua disponibile.

 • A fost acest comentariu util pentru dumneavoastră?
 • (3) (0)
 
Custom tab

This is a custom block edited from admin panel.You can insert any content here.

3 alte produse în aceeași categorie:

Niciun produs

Se va calcula Livrare
0,00 Lei TVA
0,00 Lei Total

Prețurile includ TVA

Finalizați comanda