Convertor audio digital analog. Decodare Dolby Digital si DTS. Pret. Converter adaptor optic spdif toslink coaxial / RCA jack

Convertor audio digital la analog cu suport DTS și Dolby Digital. Prezentare și explicații conectare. Comandă la preț convenabil. SPDIF (TOSLINK) sau COAXIAL la 2xRCA sau JACK.
Converter sunet surround în semnal analogic stereo.

Optical / Coax to Analog R/L RCA Audio Decoder.

Citește REVIEW-ul.

Vezi și varianta simplă, fără decodare DTS sau varianta surround 5.1 canale

More details

Preț redus!
Nou
Limited special offer

140,00 Lei

170,00 Lei

-30,00 Lei

 • Cablu USB (din portul USB al TV)
 • Alimentator priza
 • Fara cablu optic
 • 1m / 2mm
 • 1m / 4mm (High Quality)
 • 2m lungime / 4mm (High Quality)
 • Fără cablu analog
 • 2RCA - 2RCA
 • JACK - 2RCA
În stoc

- +

 
Informații

Vom prezenta pe larg acest decodor, tot ce trebuie să știți înainte de achiziția acestuia. Putem zice că este un REVIEW și totodată vă oferim posibilitatea de a face comandă direct de pe această pagină.

digital optical converter to analog audio

Câteva întrebări sau afirmații cărora se adresează acest CONVERTOR AUDIO DIGITAL:

- Rulez filme cu mediaplayerul integrat al televizorului și nu am sunet!
- Televizorul meu știe decoda Dolby Digital (AC-3) dar nu știe DTS. 
- Am un home cinema fără intrare digitală, deci nu pot conecta la televizor decât la mufa de căști sau SCART, dar nu-mi convine!
- Care este cea mai convenabilă soluție de a conecta boxele sau stația de amplifcare la un televizor ce are ieșire digitală?
- Cum conectez boxele la consola de jocuri? (XBOX, Playstation)
- Vreau să conectez boxele la televizor dar nu la mufa de căști, nici SCART!
- Cu boxele conectate la mufa SCART nu am sunet când mă uit la filme folosind mediaplayerul TV-ului.

Întrebări similare:
- Ce este Dolby Digital? 
- Ce este DTS?
- Ce este PCM (Pulse Code Modulation)? 
- Ce este DTS passthrough? ("Dă semnalul DTS mai departe"). Valabil și pentru Dolby Digital.

Aceste întrebări sunt importante prin prisma posibilității utilizării acestui decodor. De ce? Pentru că televizorul trebuie să fie capabil să "paseze" semnal DTS sau Dolby Digital prin ieșirea optică pentru a pune acest mic adaptor la treabă. NU DOAR PCM, caz în care decodorul nostru nu face decât să convertească sunetul digital în analogic dar NU decodează DTS-ul sau Dolby Digital. Această capacitate a televizorului, de a "DA semnalul mai departe" este exprimat în engleză: "DTS passthrough" sau "Dolby Digital passthrough". Sincer să fiu nu am întâlnit notația decât pentru DTS, dar și semnalul Dolby Digital trebuie "pasat" fără ca televizorul să intervină a-l decoda.

Ca să ilustrez ce ar trebui să aveți în setările AUDIO ale televizorului, folosesc televizorul meu, un Samsung. Modelul nu este foarte important pentru că de câteva generații, televizoarele Samsung au aceste setări:

DTS passthrough digital audio convertor

Dolby Digital passthrough for using this audio converter and decoder

În funcție de fișierul MKV (filmul) pe care-l rulez, am track audio în standard DTS sau Dolby Digital. În imagini se vede că formatul PCM îl pot selecta în ambele cazuri. Practic, TELEVIZOR DECODEAZĂ SUNETUL și dă semnal "brut" decodorului extern. Dacă setăm pe DTS sau Dolby Digital, televizorul nu mai face decodarea și DĂ SEMNALUL MAI DEPARTE decodorului EXTERN, adică produsul ce-l vindem noi aici. 

Am încercat multe filme, și de fiecare dată acest decoder extern își face treaba. Nu doar decodează sunetul și face "downmix" (din sunet pe 5.1 canale, face sunet stereo), îl transformă în semnal ANALOG. Eu am folosit o stație de aplificare Technics, stereo.

Avantaje:
- Ieșirile pot fi folosite simultan (căști și RCA).
- Sunet de înaltă fidelitate prin folosirea chipurilor de ultimă generație.
- Auto-selectare intrare semnal cu prioritate pe SPDIF (dezactivare intrare coaxială).
- Fără distorsiuni electromagnetice.
- Ușor de instalat.


Specificații:
Intrări: 1 x Toslink/SPDIF, 1 x Coaxial.
Ieșiri: 2 x RCA(L/R), 1 x 3.5mm Phone jack.
Sampling rate: 32KHz, 44.1KHz, 48KHz, 96 KHz și 192KHz (24-bit).
Dimensiuni: 72 x 55 x 20 mm (D x W x H).
Greutate: 140 g.
Dezavantajul convertoarelor optic-analog este că volumul pe ieșirea optică este "standard" și nu se poate regla volumul din telecomanda televizorului. O soluție în acest sens este să folosiți un alt tip de conversie dacă televizorul dvs. are port HDMI notat cu ARC (Audio Return Channel). Vedeți acest produs și vă veți convinge: HDMI Audio Extractor (HDMI la RCA / Jack)


Pachetul conține:
1 x Decodor audio semnal digital la analog.
1 x DC 5V Power Adapter.
1 x Cablu optic.
1 x Manual.

Convertor Decodor continut pachet package content

Observații:
- Cablul optic are pe conectori "căpăcele" care trebuie înlăturate!

Convertor Audio Digital SPDIF / TOSLINK connector protection


- Cablul optic este fragil! Nu-l îndoiți forțat! La conectare, mufa ar trebui să facă "click", însă nu forțați.

Conectarea:

Conectare convertorului digital audio la televizor

Decoder-ul conectat la televizorul Samsung. Cablu optic este cam subțire și este parțial "ascuns" sub rama tv-ului, însă este clar. Ieșirea optică al televizorului se "leagă" prin cablu optic de intrarea optică al convertorului. În alte situații, de exemplu console și alte echipamente, ar putea avea ieșire digitală COAXIALĂ. Semnalul digital nu este optic ci "electric", însă este TOT BINAR. Doar "forma" în care este transmis diferă. Convertorul nostru poate fi folosit și pentru conexiuni cu cablu coaxial.
Apoi, se vede alimentarea despre care menționăm că are un output de 1A (1000 mA), iar televizorul meu samsung are un port USB care este capabil să alimenteze un HDD Extern. Concluzia este că, converterul POATE FI ALIMENTAT DIRECT DIN portul USB, dacă vă procurați un adaptor USB pentru formatul de conector.

digital audio optical spdif toslink to analogue rca decoder power adapter

Portul USB al televizorului, pe care l-am putea folosi drept alimentare. Are tot 5V și 1A (1000 mA). ATENȚIE la cablul adaptor dintre USB și jack-ul convertorului: să fie respectată polaritatea (+/-). Probabil nu se pot încurca, dar ar fi bine să acordați atenție.
alimentarea convertorului audio digital DIRECT din portul USB al televizorului

În concluzie, convertorul prezentat este unul OK, de calitate, decodează (TESTAT filme MKV cu DTS și Dolby Digital). Sunetul este unul de calitate, fără distorsiuni. Se poate folosi și cu setarea audio PCM (semnal necomprimat). Pe televizoarele Samsung funcționează perfect.
Conectarea la mufa de căști "taie" semnalul audio din difuzoarele televizorului, ceea ce nu este întotdeauna convenabil.

Avem și convertoare FĂRĂ decodare DTS și Dolby Digital, la un preț mult mai accesibil. Acestea sunt foarte bune pentru televizoarele Samsung care transmit sunet PCM cu DTS-ul sau AC3 gata decodat.

Dacă aveți întrebări, nu ezitați să ne contactați.

Tags: Digital to analog audio converter

Scrieţi o recenzie

Convertor audio digital analog. Decodare Dolby Digital si DTS. Pret. Converter adaptor optic spdif toslink coaxial / RCA jack

Convertor audio digital la analog cu suport DTS și Dolby Digital. Prezentare și explicații conectare. Comandă la preț convenabil. SPDIF (TOSLINK) sau COAXIAL la 2xRCA sau JACK.
Converter sunet surround în semnal analogic stereo.

Optical / Coax to Analog R/L RCA Audio Decoder.

Citește REVIEW-ul.

Vezi și varianta simplă, fără decodare DTS sau varianta surround 5.1 canale

Scrieţi o recenzie

 
Păreri(2)
22.06.2016
Lot nou

@Marius P, ne cerem scuze ca nu am specificat, pentru nou lot de produse am preferat un cablu optic de calitate superioara in detrimentul alimentatorului care oricum este inutil, pentru ca se alimenteaza din portul USB al televizorului.
Vom actualiza pozele cu o alta despachetare.

 • A fost acest comentariu util pentru dumneavoastră?
 • (0) (0)
22.06.2016
Peste asteptari

L-am instalat si spre surprinderea mea are calitate audio peste asteptari. Ma asteptam la distorsiuni mai mari insa se aude curat. Il folosesc pe un Samsung 48J5200 si amplificator stereo Pioneer.
Pentru cei care nu sunt multumiti cu difuzoarele televizorului, in special la auditie muzica, recomand un astfel de conversor audio optic - rca.
Am primit produsul ambalat altfel si fara alimentator, doar cablu USB.

 • A fost acest comentariu util pentru dumneavoastră?
 • (1) (0)
 
Custom tab

This is a custom block edited from admin panel.You can insert any content here.

3 alte produse în aceeași categorie:

Niciun produs

Se va calcula Livrare
0,00 Lei TVA
0,00 Lei Total

Prețurile includ TVA

Finalizați comanda