HDMI ARC audio extractor

Adaptor (convertor) util pentru extragerea semnalului audio dintr-un port HDMI cu specificatia ARC (Audio Return Channel) si redat spre diverse iesiri, diverse formate, digital sau analog.

HDMI ARC la Jack de 3.5mm sau 2 X RCA, digital la analog 192 KHz.
HDMI ARC la optic (SPDIF) sau coaxial, digital la digital.

Bifati optiunile inainte de adaugare produs in cos.

Mai jos gasiti si alte observatii.

More details

Preț redus!
Nou
Limited special offer

133,00 Lei

163,00 Lei

-30,00 Lei

  • Cablu USB (din portul USB al TV)
  • Alimentator priza
  • Cablu USB + Alimentator priza
  • Fără cablu analog
  • 2RCA - 2RCA
  • Fara cablu HDMI
  • Cablu HDMI tata-tata
In stoc

- +

 
Informații

Cateva considerente...
1. Televizoarele actuale nu "prea" mai au iesire jack de 3.5mm pentru casti. Producatorii au renuntat la aceasta mufa, inlocuind cu bluetooth, iesire optica, sau... mai nou si mai elegant: Audio Return Channel (ARC) via HDMI.
2. Cea mai mare parte din televizoarele actuale au cel putin un port HDMI cu specificatia ARC.
3. Multi dintre detinatori de televizoare mai noi au sisteme audio, amplificatoare, boxe fara intrare digitala. Au intrarea clasica 2 x RCA, EUROSCART, etc.

Conditiile de mai sus, cumulate, reclama existenta unui CONVERTOR, ADAPTOR de la digital la analog, astfel incat sa putem folosi un televizor nou cu sistem audio vechi. Vorba fie intre noi, sistemele audio mai vechi suna bine, foarte bine in unele cazuri si e pacat sa le reciclam.

In cazul acestui adaptor, ideea de baza este preluarea semnalului digital dintr-un port HDMI notat cu ARC.
Verificati cu atentie, inainte de a plasa comanda, daca televizorul dvs. are HDMI cu functia ARC.
Fara Audio Return Channel nu puteti extrage sunetul din port HDMI. In acest caz, verificati daca are iesire optica (SPDIF) si alegeti un adaptor optic la RCA.

Ce este, mai exact ARC?
Porturile HDMI ale televizoarelor sunt INTRARI pentru semnal. Repet, INTRARI, dar cele notate cu ARC pot "intoarce" folosind un "canal INVERS" semnalul audio care provine din alta parte, nu din acel port HDMI. De exemplu, programul TV, aplicatii gen Netflix, Youtube, mediaplayer etc. Asadar este cumva "contraintuitiv" faptul ca o mufa de "intrare: poate fi folosit concomitent si ca "iesire" insa producatorii au introdus acest standard ca si conexiune unica intre un televizor si un receiver care da semnal TV-ului, dar in acelasi timp poate fi folosit ca si amplificator. Deci in loc de 2 cabluri, se foloseste un singur cablu. Cam asta ar fi "teoria" despre ARC: un cablu HDMI cu "doua sensuri".

arc audio return channel audio extractor


Revenim la conexiuni. Sunt posibile urmatoarele:

1. Conversia in semnal analog stereo:
- iesire 2 x RCA, clasicul "Stanga / Dreapta" pentru care se foloseste un cablu 2RCA - 2RCA,
- iesire casti, standard 3.5mm, preamplificat. Recomand sa bifati optiunea pentru alimentatorul de priza (care este optional) pentru a nu avea probleme cu nivelul de semnal din iesirea de casti. Daca il alimentati din portul USB, functioneaza, dar daca este curent slab, posibil sa aveti probleme cu volum mic (foarte mic) in casti.

Conversia din digital in analog se face la 192KHz, avand o calitate BUNA, cu plaja de frecvente larga desi nu am gasit in manual specificat exact.

2. Transmiterea semnalului in format digital (fara conversie) catre port S/PDIF (optic) sau coaxial. Deci daca cautati un convertor HDMI - optic sau HDMI - coaxial, acesta este un adaptor potrivit. Semnalul ramane in format digital, deci pierdere de calitate ZERO.

Alimentarea se poate face din:
- portul USB al televizorului, recomandat port de 1A / 1000 mA. Functioneaza si la 0,5A / 500 mA dar e posibil sa aveti volum mic in casti.
- alimentator de priza (OPTIONAL - bifati la plasarea comenzii

O diagrama explicativa:

hdmi arc audio extractor diagrama

Acest converter / adapter NU este si decodor. Nu decodeaza DTS sau Dolby Digital. Aceasta sarcina cade in seama TELEVIZORULUI. Testele facut pe Samsung si Sony, arata ca din setarile de sunet ale televizorului, iesirea digitala trebuie sa fie in format PCM. Cand am incercat pe Samsung, setarea era pe Dolby Digital pentru ca incercasem aplicatia Netflix iar televizorul a comutat automat pe aceasta setare. In acest caz, tot ce am auzit in casti a fost niste sunete ciudate, care ar fi indicat o defectiune al converterului, insa experienta convertoarelor de la optic la analog m-a facut sa schimb FORMATUL si astfel sa am sunet normal in casti. Deci atentie la acest aspect, dar fara prea mari ingrijorari pentru ca daca aveti sunet la postul TV, youtube, Netflix, televizorul DEJA face decodarea. Dar e bine sa tineti minte aceasta observatie in cazul in care din convertor obtineti niste sunete ciudate.

In imaginea de mai jos observati urmatoarele:
- Cablul HDMI este conectat la televizor pe un port cu ARC,
- Butonul ON/OFF activeaza sau dezactiveaza extragerea sunetului din ARC. Cand este pe "ON", televizorul afiseaza ca un "sistem audio" este conectat la televizor si dezactiveaza difuzoarele televizorului. Nu stiu daca la toata lumea convine, dar nu am gasit setare in meniul "Audio" prin care sa instruiesc TV-ul sa NU taie sunetul din difuzoarele proprii cand folosesc acest adaptor.

Atentie: comutarea ON / OFF are efect intarziat. Poate sa dureze si 15 secunde ca televizorul sa sesizeze prezenta sau absenta convertorului HDMI ARC.

- Iesirea de casti, are este preamplificata.

hdmi arc audio extractor jack casti

Pe cealalta latura gasiti:
-
Portul mini usb pentru alimentare (USB sau priza),
- SPDIF este iesirea optica. In acest caz, semnalul preluat din ARC va fi redat OPTIC catre un receiver / amplificator extern care are o astfel de intrare. Interesant este ca prin acest output putem transmite semnal 5.1. Daca in cazul conversiei in semnal analog avem doar semnal STEREO, pentru digital nu este aceasta limitare,
- Portul digital coaxial care este acelasi lucru, doar modul de transmitere al semnalului este altul,
- Iesire 2 X RCA, recomandat pentru conexiunea la un amplificator "clasic".

hdmi arc convertor spdif coaxial rca stereo

hdmi audio casti

Observatii, constatari:

- Un avantaj major fata de convertorul optic-analog este ca volumul iesirii de casti se poate regla din telecomanda televizorului! Multumita tehnologiei CEC (Consumer Electronic Control). Nu putini au fost cei care au intrebat la convertoarele de la spdif la analog de ce nu pot controla volumul din telecomanda televizorului, doar din amplificator? Pentru ca iesirea optica este in format digital si nu are "semnatura" de volum si e considerata o iesire "stand-alone", si nu am gasit televizor care sa permita controlul volumului pentru iesirea optica, decat daca foloseam aplicatii gen Youtube, dar nu era valabil si pentru posturile TV. In cazul acest HDMI ARC audio extractor, volumul se poate controla din telecomanda televizorului.

- iesirea de casti este preamplificata si suna bine! 192 KHz.

- pe iesirea optica se poate transmite si sunet 5.1 (dar atunci aveti nevoie de decodor extern, pentru ca nu are iesiri analogice pentru 6 canale, doar stereo: jack sau RCA)

- la conectare, televizorul va afisa ca si cum este conectat un sistem audio. Dureaza cateva momente de la comutare ON / OFF pana cand are efect. Depinde si de televizor cat de repede comuta.

Specificatii:

- carcasa din aluminiu,
- culoare neagra,
- alimentare din USB sau alimentator priza (OPTIONAL) de 5V/1A,
- curent functiune 65mA,
- temperatura ambientala -10 / 55 gC,
- umiditate 10-90%,
- dimensiune carcasa: 81.5 x 58.5 x 21.5 mm,
- greutate 88g

Pachetul contine:

- 1 x Convertor HDMI ARC extractor,
- Cablu USB de alimentare,
- Adaptor 220V - USB (OPTIONAL), daca doriti sa aveti alimentare separata si volum in casti preamplifica,
- Cablu HDMI (OPTIONAL),
- Manual,

Probleme?
Nu aveti sunet sau doar zgomot?

- Ati conectat cablul HDMI corect la televizor pe un port marcat cu "ARC"?,
- Daca la iesire analogica aveti doar zgomot (sunete ciudate de frecventa inalta), trebuie sa configurati din meniul televizorului ca iesirea digitala sa fie in format PCM, nu DTS sau Dolby digital, pentru ca acest aparat nu este decodor. Pentru decodare Dolby Digital si DTS este nevoie de alt tip de convertor. Asta nu ar trebui sa va ingrijoreze pentru ca televizorul decodeaza sunetul de pe posturile TV, netflix, youtube.
- Ati comutat butonul pe ON?

Scrieţi o recenzie

HDMI ARC audio extractor

Adaptor (convertor) util pentru extragerea semnalului audio dintr-un port HDMI cu specificatia ARC (Audio Return Channel) si redat spre diverse iesiri, diverse formate, digital sau analog.

HDMI ARC la Jack de 3.5mm sau 2 X RCA, digital la analog 192 KHz.
HDMI ARC la optic (SPDIF) sau coaxial, digital la digital.

Bifati optiunile inainte de adaugare produs in cos.

Mai jos gasiti si alte observatii.

Scrieţi o recenzie

 
Păreri(0)

Nu sunt opinii ale clienților în acest moment.

 
Custom tab

This is a custom block edited from admin panel.You can insert any content here.

7 alte produse în aceeași categorie:

Niciun produs

Se va calcula Livrare
0,00 Lei TVA
0,00 Lei Total

Prețurile includ TVA

Finalizați comanda